Kulturë

Shkrimtarë të njohur alarmojnë për “jotolerancën”

 

Letra e botuar në “Harper’s Magazine” është nënshkruar nga më shumë se 150 shkrimtarë, akademikë dhe artistë. Ajo shpalos mënyra për të “mposhtur idetë e këqija përmes shpërfaqjes, argumentit dhe bindjes”, por kritikët akuzojnë autorët për mendësi cenzuruese

(The Guardian) – JK Rowling, Salman Rushdie dhe Margaret Atwood, janë në mesin e nënshkruesve të një letre të hapur që tërheq vërejtjen se përhapja e “cenzurës” po çon drejt “jotolerancës ndaj pikëpamjeve ndryshe” dhe “modës për poshtërim publik e ostracizëm”.