Kulturë

“Qëllimi arsyeton mjetin” – shprehja që nuk e tha kurrë Makiavelli

 

Sa herë që përmendet emri i Makiavellit, gati gjithmonë gjendet dikush të citoj shprehjen e tij më të famshme “Qëllimi arsyeton mjetin”, duke iu referuar veprës së tij “Princi”.

Por, Nikolo Makiavelli nuk e tha kurrë dhe as nuk e shkroi këtë shprehje. Studiuesit dhe ekspertët e veprës së tij, asnjëherë nuk kanë arritur ta gjejnë këtë shprehje në veprën e filozofit italian.