Kulturë

Shkrimtari i luftës në beteja intime

Shkrimtari i luftës në beteja intime

Elliot Ackerman, që ka shërbyer pesë herë në krye të detyrës në Irak dhe Afganistan, është i njohur për romanet e tij të vendosura në skajet përvëluese të luftës. E përkora e tij e bukur “Waiting for Eden” tregohet prej një fantazme, shoku jetëndërruar i një ushtari të plagosur.

Një irakiano-amerikan që përpiqet të hyjë në Siri për “luftën e tij të dytë” është në qendër të “Dark at the Crossing”, dhe një afgan i ri është udhërrëfyes për lexuesit në librin e parë të tij “Green on Blue”. Pasi është marrë kaq mbresueshëm me fiksionin e luftës, Ackerman tani ka shkruar një roman pa asnjë ushtar të vetëm në të. Kush mund ta fajësojë atë? Ai sjell një lloj tjetër drame, një truall intrigash e rrengjesh, krejtësisht trallisëse, me burime të tjera të suspencës. Është vendosur në qytetin e madh të Stambollit.