Kulturë

Artistja e pikëpyetjeve prej izolimit deri te ëndrrat në kohë pandemie

Artistja e pikëpyetjeve prej izolimit deri te ëndrrat në kohë pandemie

Shumicën e kohës artistja Renea Begolli është duke punuar në piktura, instalacione ose videoart. Përmes tyre ajo fokusohet në marrëdhëniet në mes të njerëzve, objekteve dhe hapësirave, duke bashkëdyzuar eksperiencën e saj personale me kujtesën kolektive.

Arti i saj ka si synim të ngrejë pyetje për çështje të ndryshme që i kalojnë nëpër mendje 21-vjeçares së lindur në kryeqytet. Ani pse për pyetjet e saj nuk ka përgjigje e as nuk jepen zgjidhje, Begolli thekson se këtu qëndron fuqia e artit. Sipas saj, arti nuk është për zgjidhjen e problemeve, por është një medium shumë i rëndësishëm përmes të cilit mund të trajtohen çështje të ndryshme, të synohet vetëdijesimi i njerëzve dhe mund të shërbejë si një medium për të ndarë eksperienca. Begolli pyetje ngre edhe përmes videoartit të titulluar “Waiting Game” për ekspozitën “Additions” (Shtesat) të rezidencës artistike “Infrared”, organizuar nga fondacioni “Shtatëmbëdhjetë” në muajin shkurt.