Kulturë

Kinemaja “ABC” në 20-vjetor me rënie shikuesish e pa status të definuar

Kinemaja “ABC” në 20-vjetor me rënie shikuesish e pa status të definuar
Kinemaja “ABC” në qendër të Prishtinës, për dy dekada ka pasur repertor të rregullt filmash, por kjo s’i ka mjaftuar që ta mbajë interesimin e shikuesve

Pandemia ia ka pamundësuar ta shënojë me ceremoni 20-vjetorin e punës, por ky nuk është problemi i vetëm me të cilin përballet kinemaja “ABC”. Rënia e vazhdueshme e numrit të shikuesve, mungesa e investimeve, e statusi i padefinuar janë telashet e kahershme

Njëzetvjetori i themelimit, kinemanë “ABC” e ka gjetur pa status të definuar dhe me rënie të shikuesve. Para dy dekadash kjo kinema ishte hapur për të qenë urë lidhëse e Kosovës me botën e filmit, ndërsa ky mision ndër vite është zbehur si pasojë e mosinvestimeve në teknikën e shfaqjes së filmave. Për herë të parë si kinema “ABC” ndezi projektorin më 24 maj të vitit 2000.