Kulturë

“Not Cancelled East x South” në thyerjen e padukshmërisë së galerive

“Not Cancelled East x South” në thyerjen e padukshmërisë së galerive
“Hybrid Puppet #1 #2 #3”, Dardan Zhegrova, 2020 (Foto: “Fragile”, Berlin)
 

Kur panairet e artit nëpër botë u anuluan, disa galeri në Evropën Juglindore, përfshirë edhe “LambdaLambdaLambda”, që gjendet në qendër të kryeqytetit, për tri ditë ofruan art online përmes asaj që e titulluan “Not Cancelled East x South”.

Ishte një mënyrë për të komunikuar me botën, pasi që u mungonte dukshmëria në tregjet jashtë vendeve ku veprojnë. Organizimi i projektit që përfundoi të mërkurën sipas Katharina Schendl, bashkëthemeluese e galerisë “LambdaLambdaLambda” së bashku me Isabella Ritter, ishte i thjeshtë. U kishin mjaftuar disa shkëmbime të mesazheve në mënyrë elektronike dhe disa telefonata.