Kulturë

Profesor Arkitekt Mehdi Rraci – Një jetë kushtuar arsimimit të arkitektëve

Profesor Arkitekt Mehdi Rraci – Një jetë kushtuar arsimimit të arkitektëve

Përkujtim

Dje në Prishtinë ndërroi jetë Profesor Arkitekt Mehdi Rraci. Ishte i fundit nga grupi i atyre mëimdhënësve të cilët patën guxim dhe përgjegjësi për hapjen e studimeve të arkitekturës në Universitetin e Prishtinës. Shkollimi i arkitektëve në Kosovë, gjithsesi bartë frymën e përpjekjeve të asaj gjenerate të mësimdhënësve, përkundër kushteve jashtzakonisht të vështira, politike dhe ekonomike e sociale.