Kulturë

Ministria e Kulturës jep “këstin” prej 400 mijë eurosh për “Manifesta 14”

Ministria e Kulturës ka zotuar 400 mijë euro për sivjet, përderisa ky institucion në total, për mbajtjen e “Manifestas 14” në Prishtinë, do të investojë 1.4 milion. Krejt kjo ngjarje Kosovës do t’i kushtojë 4.6 milionë euro
 

Të martën është bërë edhe një hap konkret për edicionin e vitit 2022 të bienales evropiane të artit “Manifesta 14”, që do të mbahet në Prishtinë. Nëpërmjet një lidhjeje online, ministrja në detyrë e Kulturës, Vlora Dumoshi, dhe drejtoresha e “Manifestas”, Hedwig Fijen, kanë nënshkruar Memorandumin e Mirëkuptimit, duke e garantuar buxhetin e vënë në dispozicion për organizimin në Prishtinë të një prej ngjarjeve më të mëdha evropiane të artit në Prishtinë. Ministria e Kulturës ka zotuar 400 mijë euro për sivjet, përderisa ky institucion në total do të investojë 1.4 milionë. Krejt kjo ngjarje Kosovës do t’i kushtojë 4.6 milionë euro.

“Qyteti i Prishtinës tashmë i ka përmbushur obligimet e veta ndaj ‘Manifesta 14’, që do të thotë se projekti mund të fillojë pas një vonese prej tre muajsh për shkak të pandemisë”, shkruhet në njoftimin e MKRS-së.