Kulturë

Imazhe fantashkence në bukurinë trazuese të izolimit

 

Fundi i çdo gjëje që e merrnim për normale ka një ngazëllim serioz estetik. Rrugët janë të qeta dhe ende nën qiej të kthjellët. Një kalimtar i vetmuar hedh shikimin mbi një librari të braktisur.

Ndërtesat e zyrave, dikur vulgare, plotësojnë potencialin e tyre të vërtetë si prapavija për një ankth fantashkence, duke shëmbëllyer në xhama qytetin e zbrazur. Derisa nuk dua në asnjë mënyrë të zvogëloj tragjedinë që ka lënë mijëra të vdekur e do të vrasë edhe mijëra të tjerë, seç ka pasur një përftesë të frikshme: bukuria e fundbotshme e Britanisë së mbyllur, shkruan KOHA.