Kulturë

Tetë artefakte të Vranidollit – dëshmi nga koha e Justinianit

Tetë artefakte të Vranidollit – dëshmi nga koha e Justinianit

Perandori Justinian, sipas burimeve historike, u lind në territorin e Dardanisë. Vitet 482 dhe 483 është periudha kohore kur në Tauresium, territorin e sotëm të Maqedonisë Veriore, ai u pagëzua me emrin Flavius Petrus Sabbatius Iustinianus.

Relativisht i ri do të ngjitej në fron. Më 527 do të bëhej perandor i Bizantit. Do të sundonte për 38 vjet, deri në vdekjen e tij në Kostandinopojë, Stambollin e sotëm.