Kulturë

Aprovohet në parim nisma për anëtarësim në Fondin e Këshillit të Evropës

 

Filmbërësit kosovarë do ta kenë edhe një shans për të përfituar fonde dhe për t’u bërë pjesë e rrjetit më të madh të kinemave në Evropë.

Me propozim të ministres së Kulturës në detyrë, Vlora Dumoshi, Qeveria e Kosovës e ka aprovuar nismën për aplikimin e Kosovës për anëtarësim në “Euroimages”, institucion ky i themeluar nga Këshilli i Evropës për mbështetje të filmit dhe kinemasë, transmeton KOHA.