Kulturë

Institucionet kulturore pa ofertë për publikun në kohë pandemie

 

Salla e Teatrit të Qytetit në Gjilan ka 296 ulëse. Në kushte normale do të duhej që një shfaqje të jepej 35 herë dhe salla të ishte plot në mënyrë që të regjistrohen mbi 10 mijë e 300 veta që e kanë parë atë për gjashtë ditë.

Emergjenca shëndetësore e masat e Qeverisë që kanë pezulluar krejt aktivitetet kulturore, kanë bërë që “Shfaqja që shkon keq” ta arrijë këtë numër të publikut. Por, në një tjetër formë. Është dhënë online. Shfaqja nën regji Ilir Bokshit, me tekst të Henry Shield, Jonathan Sayer e Hanry Lewisit, që ishte dhënë premierë në nëntor të vitit 2018 , në ditën e 27-të të këtij muaji, pikërisht në Ditën Botërore të Teatrit, ka pasur një reprizë të pazakontë. Është dhënë në profilin që Teatri i Qytetit në Gjilan e ka në rrjetin social Facebook. Vazhdon të jetë në dispozicion të publikut potencial, shkruan KOHA.