Kulturë

Ambasadorja e “Agimit” të Prizrenit

 

“Rrugën drejt teatrit e nisa në Prizren”, do të kujtonte aktorja Leze Qena fillet e karrierës së saj, në ditën e 6 nëntorit të vitit 2018, në Qendrën Informative dhe Kulturore të Bashkimit Evropian në Prishtinë, në kuadër të projektit “KultWoman” zbatuar nga gazeta onilne për art dhe kulturë “KultPlus” dhe financuar nga “Culture for Change”. Ishte një rrëfim i sinqertë, personal.

“Jam marrë me teatër në shkollë, në gjimnaz në teatrin amator. Por mund të them se ia kam filluar qysh nga fëmijëria. Prizreni i ka dritaret e thella nëpër dhoma e perdet janë të ngjitura për xham. E largoja perden dhe i mblidhja fëmijët e mëhallës dhe këndoja, recitoja krejt çka më binte ndër mend...”, do të kujtonte Qena, shkruan sot KOHA.