Kulturë

“Artist në karantinë” nis me balancën midis shpresës dhe ankthit

 

Jeta nën karantinë nuk ka paralizuar gjithçka. Të paktën shpirti artistik duket se ndryn në vetvete forca që tejkalojnë shtrëngicën dhe agoninë që ka përftuar armiku i padukshëm – virusi COVID-19. Këtë mision sikur e kanë marrë edhe tri qese të përthyera artistikisht e me mesazhe të pazakonta të brendashkruara në to.

Me tri vepra të artistit Driton Selmani, Galeria Kombëtare e Kosovës të enjten ka filluar ekspozitën virtuale “Artist në karantinë”. Siç është shpjeguar në njoftimin e këtij institucioni, qëllimi i ekspozitave të tilla është “interaksioni me publikun në këtë kohë të vështirë”.