Kulturë

Kirk Douglas – ikona e fundit e kohëve të arta të Hollywoodit

Kirk Douglas – ikona e fundit e kohëve të arta të Hollywoodit
 

Nofullgjerë, karizmatik dhe shpesh karakter i hakërryer, Kirk Douglas ishte “Spartacusi” i kohërave të arta të Hollywoodit. Të mërkurën, në moshën 103 vjeçare, ai është ndarë nga jeta. Lajmi është dhënë nga i biri i tij, aktori i njohur Michael Douglas, shkruan sot Koha Ditore.

“Është pikëllim i pamatshëm që unë dhe vëllezërit e mi njoftojmë se Kirk Douglas na la sot në moshën 103-vjeçare. Për botën ai ishte një legjendë, një aktor nga kohërat e arta që i jetoi mirë vitet e tij të arta, një humanist, përkushtimi i të cilit për drejtësi dhe kauzat në të cilat besonte kanë vendosur një standard për të gjithë ne që aspirojmë”, ka shkruar Michael Douglas në faqen e tij në “Facebook”.