Kulturë

Fatos Kongoli mbush 76 vjeç

 

Shkrimtari i njohur shqiptar, Fatos Kongoli e ka sot ditëlindjen e tij 76-të. Ai ka lindur më 12 janar 1944 në Elbasan.

Kongoli është shkolluar për matematikë në Tiranë dhe pastaj në Pekin të Kinës, dhe ka punuar një kohë si mësues matematike para se të punësohej në shtëpinë botuese “Naim Frashëri”.