Kulturë

Pas përmbytjeve, Venecia vërshohet nga problemet

 

Tani që përmbytja në Venecia ka përfunduar, qyteti po merret me pasojat nga ndërtesat e dëmtuara te malet me mbeturina. Vlerësimi i kostos së dëmeve është diçka e vështirë dhe shumë venecianë janë të irrituar.

Bazilika e Shën Markut, me famë botërore në Venecia, është përfshirë në çdo vlerësim për dëmtimet e përmbytjes shkatërruese që goditi qytetin në fillim të nëntorit, pasi që përdheset e katedrales ikonike ishin mbushur me ujë.