Dëshmi për funksionimin, arkivin, bibliotekën dhe politikat botuese të Rilindjes

03 December 2019 21:36

Mes hirit e pluhurit, në mes asaj që konsiderohej e papërdorshme, shkrimtarja Ervina Halili vendosi të mbledh gjurmë të rrethanave historike të ish-shtypshkronjës “Rilindja”.

Ajo nisi mbledhjen e arkivave personale të shkrimtarëve kosovarë gjatë viteve 1945-1999.

Arkivi dhe historitë gojore u bënë pjesë e platformës “Arkivi Virtual i Shkrimtarëve të Kosovës”, e realizuar mbrëmë në ambientet e Kino Armatës.

Shkrimtarja ka thënë se kjo nuk ishte aspak një punë e lehtë, por me këmbëngulje vendosi ta përfundonte me sukses, raporton “Express” i KTV-së.

Përves shfaqjes së dokumentarit “N’Rilindje”, për rëndësinë e këtij projekti kanë folur shkrimtarë e artiste si dhe mbështetësit e realizimit të tij.

Fokusi i diskutimit ka qenë tek funksionimi i dikurshëm i ndërmarrjes, arkivi që kishte atëherë, biblioteka dhe politikat botuese.

Kjo platformë është pjesë e programit të organizatës joqeveritare “Trashëgimia Kulturore pa Kufij”.

Aktiviteti është pjesë e projektit “Dialogu ndërmjet komuniteteve përmes ruajtjes gjithëpërfshirëse të trashëgimisë kulturore” I zbatuar nga program I OKB-së UNDP, zyra e BE-së dhe qeveria suedeze.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme