“Dekonstruksion” përplas të kaluarën dhe bashkëkohoren

“Dekonstruksion” përplas të kaluarën dhe bashkëkohoren

13 November 2019 19:43

Krahasimi dhe kontrasti mes ideve bashkëkohore dhe shembujve historikë, ka qenë inspirimi për artistët më të rinj të vendit.

Studentët e Fakultetit të Arteve, së bashku me profesoreshën dhe kuratoren Majlinda Kelmendi, kanë realizuar ekspozitën e përbashkët, të titulluar “Dekonstruksion”, transmeton emisioni Express në KTV.

Të realizuara në stile të ndryshme, pikturat e studentëve janë ekspozuar në hapësirën e Muzeut Kombëtar të Kosovës. Ideja dhe koncepti pas këtyre veprave, i bën ato edhe më të veçanta.

Suad Rama, profesor në Fakultetin e Arteve, e vlerëson sinqeritetin e shprehur në veprat e studentëve.

Evoluimi i ideve e koncepteve artistike, ndër vite, është shprehur në mënyra të ndryshme.

Studentët e artit, kanë zgjedhur teknika e stile të ndryshme, për të paraqitur të kaluarën me ide bashkëkohore.

Ekspozita “Dekonstruksion” do të qëndrojë e hapur për publikun deri më 17 nëntor.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme