Kulturë

Vdiq në moshën 78 vjeçare, Prof. dr. Halit Halimi

Vdiq në moshën 78 vjeçare, Prof. dr. Halit Halimi
 

Në orët mbrëmjes të kësaj të premteje, ka ndërruar jetë Prof. dr. Halit Halimi. Ai vdiq në Prishtinë, në moshën 78 vjeçare, pas një sëmundje prej disa vitesh.

I lindur në Miratoc të Preshevës, profesori ordinar Halimi në Preshevë kreu filloren, kurse gjimnazin në Prishtinë, për të ndjekur studimet fillimisht në Zagreb dhe për të vazhduar në Paris, në Universitetin e njohur të Sorbonës, ku kreu fakultetin, pastaj edhe magjistraturën dhe doktoratën, si i vetmi nga hapësirat e atëhershme shqiptare të Jugosllavisë.