Kulturë

Llapashtica fiton në garën “Wiki Loves Monuments” me foton e kishës së Novobërdës

Foto: Arben Llapashtica
 

Fotografi Arben Llapashtica është fitues i “Wiki Loves Monuments” në Kosovë, si pjesë e garës ndërkombëtare të fotografive të monumenteve të trashëgimisë kulturore.

Në garën që ka për qëllim dokumentimin e monumenteve me rëndësi për kulturën dhe trashëgiminë e shteteve në Wikipedia dhe në internet, Llapashtica fitoi me një fotografi të themeleve të kishës në Novobërdë. Në Shqipëri, fitoi Bujar Gashi me fotografinë e Kalasë së Gjirokastrës.