Kulturë

Panairi i Filigranit me mjeshtërinë e krijimit të stolive e ornamenteve nga argjendi

Panairi i Filigranit me mjeshtërinë e krijimit të stolive e ornamenteve nga argjendi

Disa tavolina të vendosura në sallën e mbyllur të kinemasë “Lumëbardhi” kanë qenë të mjaftueshme për ekspozimin e qindra punimeve të krijuara prej telave e kokrrave të argjendit. Stolitë për gratë kanë dominuar, por nuk kanë munguar as ornamentet atraktive.

Këto punime janë realizuar në saje të njohurive shumëvjeçare dhe duarve të shkathëta të grave e burrave që merren me zejen e filigranit. Mjeshtrit e këtij artizanati nga vendi dhe rajoni janë bërë bashkë gjatë fundjavës në Prizren, ku është mbajtur Panairi i Filigranit, shkruan sot “Koha Ditore”.