Kulturë

Festivali i Cannes konfronton kohën e Trumpit, Brexitit dhe të Isisit

 

Festivali i Filmit në Cannes, me gjithë komercializmin e shkëlqimin aristokrat, përfaqëson diçka shumë më të rëndësishme në botën e kinematografisë.

Rituali i parakalimit të yjeve e regjisoreve të filmit nëpër tepihun e kuq është po aq madhështor sa edhe përmbajtja e tij.