Kulturë

“Joker” - vepër arti dhe refleksion mbi dhunën

“Joker” - vepër arti dhe refleksion mbi dhunën

Thonë se njerëzit sot shkojnë në kinema për të parë franshizat hollywoodiane multimilionë dollarësh, që të gjitha të kompjuterizuara dhe me këngë e valle. Thonë se nuk mund të fitohen më para me drama serioze e rrëqethëse. Ditët e arta të kinemasë kanë marrë fund. Kështu të paktën thonë ata. Ata e thonë këtë.

Por atëherë, ata nuk e kanë parë “Jokerin”, rrëfimin për armikun e përbetuar të Batmanit, në të cilin Todd Phillips është bashkëskenarist dhe regjisor. Natyrisht, mund të duket sikur është fjala për ata filma aksion, përplot me efekte speciale, të cilët lënë në hije gjithçka tjetër. Mundet edhe të jetë ajo që e presin njerëzit që shkojnë për të parë filma të tillë.