Kulturë

ASHAK-u i kërkon Akademisë Suedeze të anulojë Nobelin për Handken

ASHAK-u i kërkon Akademisë Suedeze të anulojë Nobelin për Handken
 

Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës përmes një letre drejtuar Akademisë Suedeze i ka kërkuar anulimin e vendimit për ndarjen e çmimit Nobel për Letërsi për shkrimtarin austriak Peter Handke.

ASHAK-u ka kërkuar që të anulohet vendimi si “akt mirëkuptimi e solidariteti me të gjithë popujt e botës që luftojnë për liri dhe vlera demokratike”.