Kulturë

“Ad Astra”, aventurë epike me Brad Pittin si astronaut

“Ad Astra”, aventurë epike me Brad Pittin si astronaut
 

Në skenën e parë të filmit “Ad Astra”, Roy McBride (Brad Pitt), një astronaut veteran amerikan, është duke e bërë gjënë e zakonshme kur ndodhet në majë të një antene në gjithësi, antenë kjo aq e lartë saqë del prej atmosferës, në boshllëkun e jashtëm.

Papritur ndodh një avari me rrymën dhe bën që dhjetëra astronautë të bien nga antena. Roy zbret poshtë për ta ndalur rrymën dhe më pas mundohet të ikë, duke e lëshuar antenën dhe duke rënë në tokë – një rënie kjo që e shpie nga e zeza e gjithësisë në kaltërinë e atmosferës, derisa më në fund e aktivizon parashutën, transmeton Koha Ditore.