Kulturë

Çfarë shkruante më 1944 gazeta 'Lidhja e Prizrenit'

Çfarë shkruante më 1944 gazeta 'Lidhja e Prizrenit'

Në vazhdim do të paraqesim për lexuesin e gazetës “Mapo” një shkrim të publikuar më 27 gusht, 3, 10 dhe 17 shtator 1944, në gazetën e kohës “Lidhja e Prizrenit”, që dilte në Prizren (Kosovë), sqaron autori Veli Haklaj. “Lidhja e Prizrenit” ishte një gazetë e përjavshme politike, kulturore, shoqërore, organ i Lidhjes së Dytë të Prizrenit.

Shkrimi është nënshkruar nga Mërgimi, pseudonim i përdorur nga autori i shkrimit, që në mundësinë më të madhe duhet të jetë vetë drejtori-përgjegjës i gazetës, Tahir Zajmi, i cili ishte dhe anëtar i Komitetit Qendror të Lidhjes së Dytë të Prizrenit.