Kulturë

Lendita Zeqiraj: Filmi është revolta ime

Lendita Zeqiraj: Filmi është revolta ime
 

Prishtinë, 11 shtator – Ka qenë viti 2011 kur regjisorja Lendita Zeqiraj në Francë do ta realizonte dokumentarin “We’re Not in Paradise”. Tema s’kishte të bënte direkt me vendin prej nga vinte, por duke prekur çështjen e identitetit, lidhej edhe me rrugëtimin e saj dhe jo vetëm. Zeqiraj, tetë vjet pas realizimit të këtij dokumentari, e ka shfaqur për herë të parë para publikut në Prishtinë. Bashkë me të ka risjellë edhe rrëfimin e saj. Regjisorja, emri i së cilës ka vite që njihet edhe ndërkombëtarisht, filmin e konsideron mënyrë e revoltës së saj.

“Asnjëherë nuk kam pasur rast të luftoj në një mënyrë tjetër përveç kur e kam parë që me film mund ta shpreh revoltën time. Domethënë krejt ajo luftë e imja edhe gjetja e mënyrës se si të luftoj ndonjë padrejtësi, pasi që temat janë sociale, ka qenë ndoshta arma ime e vetme për të prekur më shumë audiencë”, ka thënë ajo.