Kulturë

Ministria: Kalaja e Novobërdës rrezikon të shembet tërësisht

 

Mospërfillja e organeve mbikëqyrëse dhe dëmtimet e shkaktuara në muret e jashtme të Kalasë së Novobërdës pas ndërhyrjes me ekskavator, do t’i kushtojnë me kallëzim penal kompanisë nga Beogradi “Koto” dhe përfaqësuesit të saj, të cilin e ka bërë Ministria e Kulturës.

Nga dëmet e shkaktuara në mure, sipas saj, “ekziston edhe rreziku i shembjes së tërësishme”. Edhe UNESCO, siç e ka konfirmuar për gazetën Zyra e BE-së në Prishtinë, është pajtuar për ndërprerjen e punimeve restauruese, shkruan sot Koha Ditore.