Kulturë

"Manchester by the Sea’’ dhe perspektiva e humbjes

 

Heroi i filmit “Manchester by the Sea” është Lee Chandler (Cassey Affleck), një burrë rreth të 40-ave, i cili punon si hidraulik. Shikuesit i duhen vetëm pak minuta për ta kuptuar se ai është një njeri i vetmuar dhe totalisht i shkatërruar.

Lee, vite më parë aksidentalisht ka vrarë tre fëmijët e tij. Kjo situatë, afërmendsh, ka lënë pasoja të pariparueshme në jetën e tij. Shtëpia dhe familja i janë zhdukur brenda natës, përderisa njeriu më i dashur, gruaja e tij, e ka braktisur. Pas tragjedisë, Lee ka dështuar të kthehet në botën sociale dhe kësisoj ai ngjan me një të vdekur që ecën mes të gjallëve.