Kulturë

Bota kujton sot shenjtoren shqiptare, “Të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe”

Bota kujton sot shenjtoren shqiptare, “Të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe”

“Të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe”, është thënia e Nënë Terezës, e cila sot mbush tre vjet nga shenjtërimi, gruas bujare që u përkul para njerëzve të varfër dhe të pamundur.

5 shtatori është dita e shenjtërimit të saj, kur në një ceremoni madhështore në Sheshin “Shën Pjetri” në Vatikan, Papa Françesku, njohu dy mrekullitë e saj.