Imamja e parë në Danimarkë në objektivin e regjisores Skovgaard

Imamja e parë në Danimarkë në objektivin e regjisores Skovgaard

Alberina Haxhijaj Alberina Haxhijaj 25 August 2019 10:29

Marie Skovgaard, regjisorja daneze, ka kaluar disa ditë në Prizren gjatë muajit gusht. Edhe pse nuk është myslimane, ajo është mësuar me thirrjen e ezanit në këtë qytet.

Skovgaard, po ashtu, është mësuar që ezani të thirret nga një grua imame, Sherine Khankan. Khankan është personazhi kryesor në dokumentarin e saj të titulluar “The Reformist – A Female Imam”.

Aty regjisorja për më shumë se tre vjet ka ndjekur Khankan dhe betejën e saj për një reformimin të interpretimit patriarkal të Kur’anit. Dokumentari, sipas Skovgaard thekson interesin e saj si regjisore: gjetjen e grave që kanë një mision. “The Reformist...” është shfaqur në Prizren gjatë gushtit në edicionin e 18-të të “DokuFestit”.

Historia e xhamisë “Mariam”, një temë e ndjeshme për xhirim

Emri Sherine Khankan ka qarkulluar nëpër media të njohura. Prestigjiozja “The Times” në një artikull të saj ka pyetur: A është Sherine Khankan e ardhmja e fesë islame.

Khankan është gruaja e parë imame në Danimarkë dhe themeluesja e xhamisë së parë për gra “Mariam” në Copenhagen... (Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme