Kulturë

Kartolinat si sensacion para 150 vjetëve

Kartolinat si sensacion para 150 vjetëve

Një ekspozitë e re në Muzeun e Komunikimit në Berlin po feston 150 vjet histori të kartolinave. Këtu tregohet sesi gjermanët entuziastë e kanë adoptuar këtë medium për të shpërndarë lajme të rëndësishme dhe thashethemet e fundit.

Kartolina më e vjetër në botë që njihet ishte dërguar në vitin 1840, shumë vjet para se formati të bëhej zyrtar nga austriakët në vitin 1869, 150 vjet me parë.