Kulturë

Muzeu i Kabulit restauron artin e shkatërruar nga talibanët

 

Në vitin 2001, ushtarët talibanë kanë arritur në Muzeun Kombëtar të Afganistanit në kryeqytetin Kabul, të pajisur me çekiç dhe urrejtje.

Çfarë ata kanë lënë pas është vendosur në tavolina në Muzeun e vjetër 18 vjet: pjesë të shpartalluara të figurinave antike të Budës, të thyera sepse ishin gjykuar si “joislamike” nga grupi i fundamentalistëve islamikë.