Kulturë

Një intervistë e panjohur e Hasan Prishtinës dhënë më 1927 gazetës franceze “La Transalpine”

Një intervistë e panjohur e Hasan Prishtinës dhënë më 1927 gazetës franceze  “La Transalpine”
 

“La Liberté” ka botuar të premten e 8 korrikut 1927, në faqen n°3, intervistën e Hasan Bej Prishtinës, dhënë asokohe gazetës “La Transalpine”. Politikani i njohur shqiptar, ndër tjera, ka shprehur mendimin e tij mbi reagimin e kundërshtarit politik dhe personal të tij, Ahmet Zogut, ndaj Jugosllavisë.

Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, ka sjellë intervistën e plotë për publikun shqiptar: