Kulturë

“Fast & Furious: Hobbs & Shaw” s’e përfill arsyen

“Fast & Furious: Hobbs & Shaw” s’e përfill arsyen

Kemi hyrë zyrtarisht në një epokë të re të kinemasë. “Hobbs & Shaw” filmi i nëntë i franshizës “The Fast and the Furious” nuk lë hapësirë për dyshim, kur është në pyetje një konstatim i tillë.

Në një epokë të televizioneve 4K, në të cilën të përjetuarit e kinemasë përballen me zhdukje, “Hobbs & Shaw” është hakmarrë duke shpërfillur përvojën tradicionale narrative. Ky zor se mund të quhet film. Është më shumë njëfarë ndjekjeje hedoniste. Ju pëlqen ta shihni Dwayne Johnsonin duke e rrëzuar helikopterin me duar? Mund ta shihni në këtë film. Do të donit ta shihnit Idris Elban që nuk e shpon fisheku dhe që vazhdimisht e quan veten “Supermeni i zi? Edhe atë mund ta shihni. Ju pëlqen ta shihni Helen Mirrenin që e ka kombinuar në mënyrë të përkryer buzëkuqin me uniformën e burgut? Edhe ajo është. Të gjitha janë në këtë film. Filmi mund të jetë marrëzi e plotë, por ai aktivizon qendrat e trurit, kështu që ta jep një ndjenjë të mirë.