Në Karposh të Shkupit zbulohet sarkofag i periudhës romake

Në Karposh të Shkupit zbulohet sarkofag i periudhës romake

25 July 2019 14:44

Punonjësit që po gërmonin në rindërtimin e rrugës në Karposh 4 të Shkupit kanë zbuluar një sarkofag të pazakontë.

Siç raportohet në faqen zyrtare të Muzeut të Qytetit të Shkupit, gjatë punimeve në Karposh është gjetur një sarkofag nga guri dhe tre elementet të pllakave të varrezave, që datojnë nga periudha romake, shekulli i dytë të erës sonë/Alsat-m.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme