Kulturë

Ismail Kadare dhe “Notre Dame” dekada më parë

Ismail Kadare dhe “Notre Dame” dekada më parë
 

Javën e kaluar botën e qytetëruar e kishte kapluar paniku nga zjarri katastrofik në katedralën Notre Dame të Parisit. Kjo botë u tronditë si asnjëherë në historinë e njerëzimit. Fakti që ky tmerr u shkaktua një javë para Pashkëve shkaktoi një ankth të paparë për besimtarët e krishterë dhe më gjerë.

Zoti bëri mrekullinë e vetë, pasi që askush prej zjarrfikëseve nuk humbi jetën në këtë ferr përmasash vullkanike.