Kulturë

Hulumtuesit drejt hapjes së sarkofagut misterioz të Egjiptit të lashtë

 

Një sarkofag i Egjiptit të lashtë pritet të hapet gjatë një emisioni të drejtpërdrejtë në “Discovery Channel”. Emisioni live për rrënojat e piramidave të lashta egjiptiane do të drejtohet nga Chris Jacobs dhe hulumtuesi dhe eksploruesi Josh Gates, të cilët do të udhëtojnë përgjatë rrjetit nëntokësor të dhomave dhe tuneleve, ku besohet se gjenden mumiet e 40 personave, asokohe pjesëtarë të elitës shoqërore në Egjiptin e lashtë. Bashkë me ta do të jetë edhe egjiptologu Zahi Hawass, si dhe sekretari i përgjithshëm i Këshillit Suprem të Antikiteteve të Egjiptit, Mostafa Waziri, shkrua sot Koha Ditore.

Gjatë këtij transmetimi, shikuesit do ta kenë mundësinë t’i shohin drejtpërdrejt pamjet e këtyre dhomave në rrënojat e piramidave.