Kulturë

Liburn Jupolli së shpejti lanson dorën robotike që luan në kitarë

 

Liburn Jupolli tashmë njihet për krijimet origjinale të instrumenteve. Deri më tani ka realizuar pesë të tilla. Por projekti i fundit është krejt tjetër: ka krijuar një dorë robotike.

E qëllimi i saj është i jashtëzakonshëm. Do të shërbejë për të luajtur në kitarë. Në këtë formë do të krijohet dueti midis robotit dhe njeriut, shkruan sot “Koha Ditore”. Kjo do të bëhet përmes një kontrolluesi, i cili do të vendoset në qafën e kitarës që dërgon më pas sinjale në kompjuter.