Kulturë

“Java e filmit izraelit” midis dramës filmike dhe mesazheve politike

Foto: Koha
 

Jetët e katër grave të ndryshme ndryshojnë falë takimit të shkurtër me një burrë të quajtur Neta. Ndikimi në jetët e dy palëve është i ndërsjellë. Fatet e tyre kryqëzohen për një arsye: bëhen shpëtimtarë të njëri-tjetrit.

Nëpërmjet portretizimit të marrëdhënieve familjare, dramës që e përcjell atë, e më pas dashuria, humori dhe shpresa gërshetohen në filmin “Saving Neta”, i cili shpalos problemet e jetës moderne. Me këtë film të regjisorit të njohur izraelit, Nik Bergman, i cili është fitues i shumë çmimeve, të enjten mbrëma u hap edicionin e 11-të i “Javës së filmit izraelit” në Prishtinë. Hapja solemne në Kinemanë ABC u bë midis dramës së këtij filmi, mesazheve politike e prezantimit të artit të Izraelit, shkruan sot Koha Ditore.