Kryeimami i Kosovës dëshmon në gjykimin ndaj imamëve të dyshuar për nxitje të kryerjes së veprave terroriste

14 nëntor 2017 19:11

Kryeimami i Kosovës, Sabri Bajgora, do të dëshmojë në muajin dhjetor në gjykimin ndaj Fuad Ramiqit dhe imamëve të tjerë të akuzuar për shtytje në kryerje të veprave terroriste dhe nxitje e urrejtjes.

Për këto vepra akuzohen lideri i LISBA-s Fuad Ramiqi dhe imamët Bedri Robaj, Mazllam Mazllami, Idriz Bilibani dhe Enes Goga.

Dëshmia e tij u kërkua nga mbrojtja e Gogës për shkak të kësaj shkrese që Bashkësia Islame ia kishte kthyer Prokurorisë.

Të pandehurit përmes predikimeve të tyre nëpër xhami e ligjërata në internet, kanë nxitur të rinjtë që të bëhen pjesë e organizatës terroriste “Al Nusra”.

Ndërkaq, Enes Goga e Mazllam Mazllami kanë nxitur urrejtje ndaj grupeve tjera fetare në Kosovë dhe ndaj komunitetit LGBT.

Seanca tjetër vazhdon në muajin dhjetor.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme