Kronikë

Arrestohet në Tiranë oficeri i policisë, ishte i dënuar në Itali për vjedhje

Një mega-skandal ka plasur në Policinë e Tiranës. Në pranga ka rënë Dritan Xhindoli, oficer policie, i cili së fundmi ishte emëruar në pozicionin e specialistit në Drejtorinë e Krimeve të Rënda.

Xhindoli rezulton se është person i dënuar me 10 vjet burg në Itali, nga ana e Gjykatës së Bolonjës për vjedhje dhe mashtrim dokumentesh. Ndërkohë që ai ka qenë në kërkim nga autoritetet italiane, nga ana tjetër ka ngjitur shkallët e karrierës në polici. Oficeri i policisë ka punuar më herët i qetë në kryeqytet si shef i Sektorit për Krimet e Rënda dhe më tej në janar 2016 është emëruar në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit, në pozicionin e Specialistit pranë Drejtorisë të Krimeve të Rënda.