Kronikë

‘Viktimat’ e fondacionit “Besa” gazetarët, biznesmenët e figurat publike

‘Viktimat’ e fondacionit “Besa” gazetarët, biznesmenët e figurat publike

Është publikuara lista e emrave të personave që kanë rënë pre e mashtrimit të fondacionit “Besa”, grupi i të cilëve ndodhet aktualisht në burg. Boldnews ka publikuar listën e personave që kanë dhënë mijëra borxhe në këmbim të një përqindjeje të caktuar, por që kanë përfunduar duke i humbuar paratë.

Të njëjtat burime shkruajnë se rreth një viti pas aplikimit të kësaj skeme me klientë fiktivë, arkat e dy filialeve të fondit “Besa”, Tirana 1 dhe Tirana 4, u boshatisën. Për të mbuluar deficitet, Imami dhe koleget e saj nisën të aplikonin një skemë tipike piramidale.