Kosovë

Aktivistët kërkojnë zgjedhjen e këshillave lokalë në Prizren

 

Pjesëmarrja e ulët e qytetarëve në takimin e dytë publik të kryetarit të Prizrenit ka shtyrë aktivistët e shoqërisë civile që të kërkojnë funksionalizimin e këshillave të fshatrave dhe lagjeve. Kryetari Totaj është zotuar të martën, se kjo çështje do të rregullohet gjatë vitit 2023. Njëherësh, ka prezantuar raportin për punët e kryera gjatë këtij viti

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, gjatë takimit të dytë publik me qytetarët ka raportuar për punët e kryera gjatë vitit 2022, duke e cilësuar si sukses shpenzimin e dy të tretave të buxhetit për shpenzimet kapitale. Mirëpo, pjesëmarrja e ulët e qytetarëve në këtë mbledhje, ka shtyrë aktivistët e shoqërisë civile që të kërkojnë zgjedhjen e këshillave të fshatrave dhe lagjeve, me qëllim të rritjes së pjesëmarrjes së komunitetit në vendimmarrje.

Totaj për mbi 40 minuta ka folur të martën për punët dhe projektet e realizuara, me ç’rast ka theksuar se deri më tash Ekzekutivi komunal ka arritur që të shpenzojë rreth 80 për qind të buxhetit, i cili sipas tij, është miratuar me vonesë.