Kosovë

Mungesa e shenjëzimeve dhe e mbrojtëseve shton aksidentet me fatalitet

Rruget rajonale Ferizaj
 

Rrugët rajonale në Ferizaj prej vitesh nuk po mirëmbahen nga askush. Në shumicën prej tyre mungojnë sinjalizimet. Ekspertët e komunikacionit rrugor që merren me trajtimin e aksidenteve kanë thënë se shkaktarët kryesorë të aksidenteve me fatalitet janë ato lokacione që nuk i kanë të vendosura mbrojtëset e metalta përgjatë rrugëve rajonale

Shenjëzimet, sinjalistika, por edhe anësoret mbrojtëse në rrugë magjistrale në komunat e rajonit të Ferizajt prej vitesh mungojnë.

Ekspertët e komunikacionit rrugor që merren me trajtimin e aksidenteve në rajonin e Ferizajt kanë thënë se shkaku që rrugët nuk i kanë “pahitë elastike” shoferët po përfundojnë jashtë rrugëve duke e rritur numrin e aksidenteve me fatalitet.