Kosovë

Banorët e Llapnasellës prej vitesh përballen me ndotjen nga një çimentore

 

Ka shtatë vjet që një pjesë e banorëve të Llapnasellës së Graçanicës përballen me ndotjeje të ambientit nga pluhuri e zhurma e një çimentoreje. Ata ankohen edhe për degradim të rrugëve e dëmtim pronash. Pronari i fabrikës së çimentos thotë se biznesi i tij nuk ndot, por pluhuri vjen nga KEK-u, ani se termocentrali ndodhet rreth 20 kilometra larg.

Një pjesë e banorëve të Llapnasellës së Graçanicës, që gjenden afër zonës industriale në magjistralen Prishtinë-Lipjan, ankohen se prej vitit 2015 fabrika e çimentores po ua ndot ajrin dhe tokën, po shkakton zhurmë dhe po i degradon rrugët lokale.

Në fqinjësi të parë me fabrikën është familja e Idriz Hasanit.