Kosovë

Nxënësve të Podujevës u vonohen kiflet

 

Vonesat e fillimit të vitit të ri shkollor kanë vonuar edhe furnizimin me kifle për nxënësit nga klasa e parë deri në të pestën të Komunës së Podujevës. Drejtoria e Arsimit në këtë komunë ende nuk e ka bërë përditësimin e të dhënave të nxënësve, për t’i hequr nga lista ata që e kanë përfunduar klasën e pestë dhe për t’i shtuar ata që janë regjistruar në klasën e parë. Drejtorë shkollash presin që Komuna sërish të fillojë furnizimin me kifle, pasi thonë se kjo ka qenë lehtësim si për prindër, ashtu edhe për nxënës

Viti i ri shkollor ka nisur pa kifle për nxënësit nga klasa e parë deri në të pestën në shkollat e Komunës së Podujevës. Përveçqë është vonuar nisja e procesit mësimor, Komuna është vonuar edhe me përditësimin e listave të nxënësve. Arsyen se pse nuk ka nisur furnizimi me shujta thonë të mos e dinë menaxherë të shkollave. Tafil Thaçi, drejtor në shkollën “Jetullah Gashi” në fshatin Dobërdol, ka deklaruar se nga Drejtoria Komunale e Arsimit po presin që t’ua kërkojë listat e nxënësve, në mënyrë që të fillojë furnizimi me kifle.

“Ende nuk jemi furnizuar me kifle, sigurisht për arsye të grevës që është mbajtur deri në javën e kaluar, po presim që së shpejti të kërkohen shënimet nga ana e DKA-së, që t’i dërgojmë listat e numrit të nxënësve dhe të vazhdohet furnizimi me kifle, sikurse vitin e kaluar”, ka deklaruar Thaçi.