Kosovë

Psikologët flasin për dëmet e shkaktuara nga greva, Totaj komplimente Sindikatës

 

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, ka vlerësuar se fillimi i vitit të ri shkollor është festë, dhe ka shprehur mirënjohje për Sindikatën për pezullimin e grevës. Ndërsa duke komentuar pasojat e grevës njëmuajshe, psikologu Nazim Mahmuti ka thënë se nisja e mësimit me vonesë ka ndikim negativ në aspektin psikologjik të fëmijëve, sidomos te parashkollorët dhe te ata të klasave të para

Me një muaj vonesë ka nisur viti i ri shkollor në të gjitha institucionet e arsimit parauniversitar në Komunën e Prizrenit. Në shkollën “Mati Logoreci” në Prizren, të hënën, prindërit i kanë shoqëruar fëmijët e tyre të cilët kanë filluar mësimin në klasën e parë, por jo më 1 shtator siç ka qenë praktikë e përhershme, për shkak të grevës së organizuar nga SBASHK-u.

Mirëseardhje atyre u kanë dëshiruar menaxhmenti i shkollës, por edhe zyrtarët e lartë komunalë.