Kosovë

Lagjet “urbane” pa rrugë e adresa

 

Banorë në disa pjesë qendrore të Lipjanit kanë thënë se do të detyrohen t’i shesin shtëpitë, në mungesë të infrastrukturës. Në lagje të tyre nuk është shtrirë rrjeti i ujësjellësit, e nuk janë asfaltuar as rrugët. Krahas kësaj, nuk ka ndreqim publik dhe kanë problem edhe me adresat, meqë mungojnë tabelat me emra të rrugëve e numra të shtëpive

Banorët e disa lagjeve përgjatë rrugës “Ganimete Tërbeshi” në Lipjan jetojnë pa infrastrukturë rrugore, ujësjellës e ndriçim publik. Ata kanë problem edhe me adresat, meqë mungojnë tabelat me emra të rrugëve e numra të shtëpive.

Projektet kanë mbetur pa u realizuar pasi që rrugët nëpër lagje figurojnë si prona private të personave të ndryshëm që janë marrë me shitblerje të tokave pas luftës.